top of page

Biografie

Olav Dorst (1988) startte zijn muzikale carrière op 8-jarige leeftijd op saxofoon bij fanfare St. Caecilia uit Ammerzoden. Na de middelbare school begon hij zowel aan een studie Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium van Tilburg als Economie en Bedrijfseconomie aan de universiteit in dezelfde stad. Na bijna 2 jaar besloot hij om professioneel verder te gaan met het laatste en behaalde hij zijn bachelor aan de Universiteit van Tilburg en daarna een Master International Business aan de Universiteit van Maastricht. In de tussentijd speelde hij bij vele orkesten op allerlei niveaus en nam deel aan meerdere WMC's in de eerste divisie (met Emergo Castricum) en concertafdeling (met Petrus & Paulus Wolder-Maastricht). Ook gaf hij in die periode regelmatig groepsrepetities en speelde hij met het Nieuw Saxofoon Kwartet, waar hij artistiek leider was en de repetities leidde. 

Na enkele jaren als consultant advies te hebben gegeven aan grote financiële instellingen heeft hij de overstap gemaakt naar de culturele sector. Eerst als adviseur bij het Fonds voor Cultuurparticipatie en daarna als coördinator muziek bij Scholen in de Kunst in Amersfoort. In de periode bij het Fonds werd ook duidelijk dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan: hij startte zijn opleiding hafabra-directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen in 2017. Daar studeert hij bij Tijmen Botma en volgde lessen bij Jos Pommer en Klaas van der Woude. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Allan Withington, Ivan Meylemans en Sander Teepen. Momenteel is hij dirigent bij Vlijt en Volharding Alphen en studentenorkest De Ontzetting Wageningen en geeft hij regelmatig gastdirecties. 

Naast zijn werk als coördinator en dirigent is hij mede-oprichter en bestuurslid van stichting UnScene, waarmee hij al meerdere multidisciplinaire voorstellingen voor blaasorkest heeft ontwikkeld. Ook presenteert hij regelmatig concerten en optredens. 

 

DSC02597.jpeg
bottom of page